Orajärven Kyläseura RyOrajärven kyläseura ry (ent. maamiesseura) on perustettu v. 1916. Kyläseura sai Orajärven koulun omistukseensa syksyllä 2002. Kylätaloa käytetään kylän kokoontumistilana. Se suo mahdollisuudet myös vuokraustoimintaan.

Orajärvenkylä sijaitsee Tornionjokilaaksossa, Pellon keskustasta 16 km Kilpisjärvelle menevän tien varrella. Orajärven kylään kuuluu myös Vittikkovuoman asutusalue. Kaunis, puhdas luonto ja kalaisan järven läheisyys ovat Orajärven asukkaiden erityinen ylpeyden aihe. Rantakota Orajärven rannassa ja yleinen uimaranta Tervalammella, sekä Orajärven ympäristö suovat suurenmoiset ulkoilumahdollisuudet myös matkailijoille kokea luonnossa liikkumisen riemua.

Koululta lähtee kahden kilometrin valaistu latu, joka on osa koko laajaa n. 75 km:n koneellisesti hoidettua latuverkostoa. Käytettävissä on myös patikkareitti välillä Orajärvi-Oranki. Kelkkareittiä pääsee Orajärveltä aina Ruotsin puolelle Kiirunaan asti sekä toisessa suunnassa Rovaniemelle ja Ylläkselle. Laskettelurinteet ovat Ritavalkealla n.20 km ja Pullingissa n.40 km päässä.

Vaativampia rinteitä löytyy Ylläkseltä (n. tunnin ajomatka) ja Leviltä (n. 1,5 tunnin ajomatka). Matkailijoille kylästä löytyy muitakin mahdollisuuksia, kuten pyöräily. Orajärven kylästä Orangin kautta on Väylänvarrentiehen 12 km. Kylästä löytyy ruokapalvelut tilauksesta. Lähin ruokakauppa on kylässä 300 m päässä.

Toimiala: Majoitus

Majoitus:

  • Majoitustilan peti 20€ / hlö / vrk
  • Ryhmämajoitus 12€ / hlö
  • Kaksion vuokra 200€ / 4 hlöä / vko
  • Kolmion vuokra 300€ / 6 hlöä / vko
  • Lisäpeti kaksioon / kolmioon 40€ / hlö / vko
  • Liinavaatteet 5€ / hlö
  • Saunan käyttö sisältyy hintoihin

Koulun tilojen vuokraus: Kokous-, kurssi- ja kolutustilaisuudet. Juhlat, tapahtumat, näyttelyt. Leirikoulut. (Hinta määräytyy osallistujien ja tarvittavien tilojen mukaan.)

Yhteyshenkilö: Päivi Lantto (0400 931 139)

Posti-/käyntiosoite:

Orajärven kyläseura Ry
Orajärventie 24 B
95750 Orajärvi

Kommentointi on suljettu.