Frisbeegolf

Naamivaarassa on 20-väyläinen frisbeegolfrata, jonka ensimmäinen versio rakennettiin vuonna 2011. Täysimittainen rata sopii lähinnä harrastajille ja kilpapelaajille. Aloittelijoita varten radalla on kevyempi 9-väyläinen AM-layout.

Rata on vapaasti kaikkien käytettävissä ympäri vuoden. Kyläseura vuokraa kiekkoja hintaan 5€/setti/vrk. Hukatusta kiekosta peritään 15€ korvaus. (Tiedustelut: Harry Ylisaukko-oja, 040 729 0543) Yksi setti sisältää kolme aloittelijaystävällistä kiekkoa eri nopeusluokissa: draiveri, lähestymiskiekko sekä putteri.

Mitä on frisbeegolf?

Frisbeegolfissa tarkoituksena on heittää frisbee maalikoriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Peliväylä aloitetaan heittämällä avausheitto. Seuraava heitto suoritetaan aina siitä paikasta mihin edellinen heitto pysähtyi. Väylän aikana käytettävää kiekkoa on tapana vaihtaa pelitilanteen mukaan. Pitkä aloitusheitto heitetään yleensä teräväreunaisella draiverilla. Jatkoheittoon käytetään usein lähestymiskiekkoa, joka on pyöreäreunaisempi kuin draiveri. Korin läheisyydessä käytetään putteria. Alle 10 metrin etäisyydeltä korista suoritettavat heitot ovat virallisesti putteja, joita ei saa astua yli. Väylä on pelattu loppuun kun kiekko on maalikorin sisällä. Kun väylä on pelattu loppuun siirrytään seuraavalle väylälle. Pelin voittaa se pelaaja joka on kiertänyt koko radan mahdollisimman vähillä heitoilla.

Lisätietoa

Kommentointi on suljettu.