Info

karttaJokivartisten Kyläseura ry on kuuden pienen kyläyhteisön muodostama kyläseura Tornionjokivarressa, Pellon kunnan pohjoisimmassa osassa.

Yhteistyö eri lähikylien kanssa on myös Jokivartisten Kyläseuran ihmisille erittäin tärkeää, ja sijainnistaan johtuen luontevana yhteistyökumppanina ovat myös kylä- ja urheiluseurat Ruotsin puolelta. Tästä erinomaisena esimerkkinä käyvät alueella järjestettävät suurtapahtumat kuten H-Pilkki ja Meän Hihto. Neljänä vuotena peräkkäin järjestettiin myös suuret uudenvuodenvastaanottajaiset Tornionjoen jäällä ja keväällä 2003 järjestettiin myös porokisat Ruotsin Jarhoisessa.

Syksyllä 2002 Jokivartisten Kyläseura käynnisti varsinaisen suurhankkeen: lähes 3 vuotta kestäneen EU-rahoitteisen Väylänvartheen Hihtamhaan -matkailuhankkeen. Sen puitteissa on rakennettu sekä perinteiseen- että luiteluhiihtoon soveltuvaa murtomaahiihtoreitistöä n. 75 km. Lisäksi on hankittu Paana 100 latutamppari, kehitetty niin ohjelmapalvelutarjontaa kuin talvitapahtumia ja on saatu myös aikaan pienimuotoista elinkeinollista matkailutoimintaa. Merkittävää hanketoimintaa on ollut tuon jälkeenkin: Naamivaahraan Nauttimhaan-hankkeessa rakennettiin 10-väyläinen frisbeegolfrata, pururata/ensilumen latu ja valaistiin aurinkokennoin ja tuuligeneraattorilla Naamivaaran parkkipaikka/kota. Myös alueen virallinen ulkoilukartta on tehty ja se löytyy sekä paperiversiona, että tältä sivustolta. Frisbeegolfrata on sittemmin yksityisellä ja Pellon kunnan rahoituksella laajennettu 18-väyläiseksi. Rata-alueelta löytyy myös aloittelijoillle ja vaikkapa työporukoille ulkoilupäivän viettoon sopiva 9-väyläinen versio.

Jokivartisten kyläseuran kautta saat myös  monenlaisia palveluja. Tutustu Kohmarovan autio- / varaustupaan: rauhallinen, hyvätasoinen ja edullinen majoituspaikka kalastajalle, marjastajalle ja retkeilijälle.

Vuokraamme frisbeekiekkoja ja lumikenkiä. Autamme myös esim. ulkoilupäivien järjestämisessä Naamivaaran frisbeegolfradalla. Ota yhteyttä p. 040 729 0543 tai harry@myllynpirtti.fi

Kommentointi on suljettu.