Talviurheilu


Latujen ylläpitoa voi tukea
avustuksilla tilille FI 25 5640 0220 4080 95

Pello perinteikkäänä talviurheilupitäjänä tarjoaa loistavat mahdollisuudet murtomaahiihtoon kaiken tasoisille harrastajille. Jokivartisten Kyläseura on vuosina 2002-2005 Väylänvartheen Hihtamhaan -hankkeessa rakennetulla lähes 100 km:n reitistöllään merkittävä osa tätä mittavaa kokonaisuutta.

Kittisvaara-Ritavaara –alueen reitit kohdentuvat selvästi vaativalle kilpa- ja kuntohiihtäjien joukolle. Jokivartisten Kyläseuran osio on nimenomaan sunnuntaihiihtäjälle suunnattu loivapiirteisissä ranta- ja vaaramaisemissa kiertelevä reitistö, jonka varrella on mainio laavu- ja kotaverkosto. Varsinaisena helmenä on lisäksi Kohmarovan tupa, jonka pihan kautta kevättalven ladut menevät.

Reitistö yhdistää useita jokivarren pieniä kyliä: Teikosuvanto, Naamijoki, Oranki, Orajärvi, Jarhoinen, Tervaoja, Kiuruniemi ja Kallioniemi. Reittiä ylläpidetään nykyaikaisella Paana 100 -latutampparilla, jolla saadaan yhdellä ajokerralla ura sekä perinteiseen- että luisteluhiihtoon. Hyviä lähtöpaikkoja reitille on useita: Karttulanmaan veneelaskupaikka, Orajärven Kylätalo, Naamivaaran parkkipaikka, Kiuruniemen Loma, Koivusaajon Lomamajat ja Talarin Loma.

Naamivaara-Rantavaara-alueella on myös uusi 3,3 km pururata/ensilumen latu, joka saadaan syksyllä aina ensimmäiseksi hiihtokuntoon. Lumitilanteen parantuessa seuraavaksi pyritään saamaan kaikki yllämainitut kyläkunnat kunnostettujen latujen piiriin ja viimeisenä avataan Oranki–Kamali-Tervaoja –erämaareitti. Tavoitteena on, että koko verkosto on avattuna viimeistään viikon 7 lopulla ja reitistön kunnossapito jatkuu keväälle niin pitkään kuin kelejä riittää ja jokien ylitykset voidaan tehdä. Keväällä viimeisenä pystytään yleensä kunnostamaan Orajärvi-Oranki –väli, jolla ei ole isompien vesistöjen ylityksiä.

Erityisen epävakaiden sääolosuhteiden sattuessa keskitämme ajot Naamivaara-Rantavaara -pururadalle, jolla näin ollen käytännöllisesti katsoen aina pääsee hiihtämään.

Lisätietoja tarjoamistamme ulkoilu- ja majoitusvaihtoehdoista sekä alueen tapahtumista saat näiltä www-sivuilta. Tiedusteluja voit tehdä myös sähköpostitse. Reaaliaikaiset latujen kunnossapitotiedotteet julkaistaan myös tällä sivustolla.

Kommentointi on suljettu.