Naamivaaran frisbeegolfrata: Väyläkuvaukset

1. väylä, 75m, par 3

Puiden välistä ylämäkeen noin 45m, jonka jälkeen väylä kaartaa oikealle. Kori on sijaitsee puusaarekkeen takana. Koria pääsee lähestymään myös saarekkeen vasemmalta puolelta, jos heittää avauksen pidemmälle suoraan. Loppupäässä väylän vasemmalla puolella OB (väylän 4 pelialue). Nousua +7m.

2. väylä, 67m, par 3

Lyhyt, lopussa vasemmalle kaartava metsäväylä. Avaus pitää osua kapeaan aukkoon ja lisäksi vaaditaan hyvää nopeuskontrollia, ettei kiekko mene liian pitkälle suoraan. Vasemmalla asfaltoitu tie ja sen takana oleva alue OB.

3. väylä, 76m, par 3

Ylämäkeen pelattava tiukahko väylä, joka vaatii tarkan avauksen. Väylällä on nousua ylöspäin jopa +9m, joten korille vaaditaan tehoiltaan noin 100m heitto. Kovimmat kädet voivat pelata korkeaa hyzer-heittoa kaiken yli griinille.

4. väylä, 150m, par 4

Pitkä väylä loivaan alamäkeen. Noin 95 metrin päässä tiiltä, metsän reunassa, on vasemmalta kierrettävä mando. Jos kiekko ohittaa mandon väärältä puolelta, jatketaan peliä drop zonelta rangaistusheiton kera. Väylän vasemmassa reunassa ja korin takana OB. DZ on pelkästään mandoa varten, normaali OB-sääntö.

5. väylä, 85m, par 3

Suhteellisen avoimella paikalla loivaan ylämäkeen ja reilusti oikealle kaartava väylä. Tämä on yksi radan alkuperäisiä väyliä, joka on ollut lähes samassa muodossa syksystä 2011 alkaen. Toukokuussa 2017 koria siirrettiin noin 10 metriä kauemmas ja vasempaan reunaan asennettiin OB-linja, joka kiertää koko matkan korin taakse.

6. väylä, 100m, par 3

Kori on metsän reunassa noin 5 metriä heittopaikkaa ylempänä. Toukokuussa 2017 kori siirrettiin väylän vasempaan reunaan. Vain kovakätisimmät voivat ottaa kakkosen, muut joutuvat tekemään töitä saadakseen kolmosen. Väylän vasemmassa reunassa sähkölinja ja sen takana oleva alue on OB. Myös oikealla väylän 14 pelialue on OB. Jos avausheitto päätyy pelialueen ulkopuolelle, pelataan seuraava heitto Drop Zonelta (amatööritii) yhden rangaistusheiton kera. Sen jälkeen normaali OB-sääntö.

7. väylä, 142m, par 4

Väylä nousee tasaisesti ylämäkeen avoimessa maastossa. Avaus heitetään joko vasemmalta puiden muodostaman portin läpi tai oikealta puolelta hyzerillä. Väylän alueella on kolme Hazard-saareketta. Mikäli heitto päätyy HZ-alueelle, tulee siitä rangaistusheitto pelin jatkuessa normaalisti kiekon takaa. Kori on bunkkerien ympäröimällä kummulla, joka sijaitsee radan korkeimmalla kohdalla. Väylän oikeassa reunassa (14. väylän pelialue) OB.

8. väylä, 99m, par 3

Reilusti vasemmalle kaartava väylä loivaan alamäkeen, oikeakätisille iso hyzer-heitto. Tiipaikan edessä on mando, joka on kierrettävä oikealta. Jos kiekko ohittaa mandon väärältä puolelta, lähtee uusi heitto tiiltä rangaistuksen kera kera. Kori on vasemmalla rinteessä, harvan puurivin takana.

9. väylä, 150m, par 3

Pitkä ja avoin väylä alamäkeen, korkeuseroa jopa -16m. Kori on vasemmalla metsän reunassa. Oikealla ja korin takana on OB-alue, jonka kapein kohta on sähkölinjan tukirakennelman kohdalla. Vain erittäin pitkällä ja tarkalla avauksella voi päästä griinille, harva ottaa tästä birdien. Liian alivakaa kiekko voi karata kauas oikealle, varo muita pelaajia!

10. väylä, 101m, par 3

Pitkä ja kapea metsäpilli alamäkeen, pudotusta väylän mitalla on noin -10m. Kori sijaitsee melko jyrkässä rinteessä, joten kannattaa miettiä tarkkaan ennen puttia. Yksi radan haastavimpia väyliä, johon tulee todella harvoin kakkosia.

11. väylä, 95m, par 3

Puiden ympäröimä tii on korkealla rinteessä. Avaus heitetään aukosta alaviistoon pururadan takana olevalle aukiolle. Oikeakätinen kämmenpelaaja voi heittää vasemmalta lehtipuiden yli vakaalla kiekolla jyrkästi feidaavaa heittoa. Myös vasenkätiselle löytyy selkeä hyzer-linja.

12. väylä 173m, par 4

Avaus heitetään ensin kapeaa kujaa pitkin noin 80m päässä olevaan sweet spottiin, jossa väylä haarautuu ennen isoa puusaareketta. Saarekkeen voi kiertää joko oikealta ylärinteen kautta tai vasemmalta alhaalta. Kori on saarekkeen takana alatasolla. Tylyä raffia löytyy joka puolelta. Yksi radan haastavimpia väyliä, joka pelaa tyypillisesti noin 4.8 keskiarvolla.

13. väylä, 61m, par 3

Lyhyt väylä jyrkkään ylämäkeen viistosti vasemmalle. Kori on ylhäällä lehtipuiden muodostaman rivin jälkeen pienessä rinteessä. Vasenkätiselle korkea hyzer-heitto. Oikeakätiseltä vaaditaan tarkkaa anhyzeriä, myös upsi toimii tässä.

14. väylä, 98m, par 3

Avoimella alueella sijaitseva väylä, joka vaatii tarkkaa kontrollia. OB-alue ympäröi väylää joka puolella. Oikeakätisen kämmenheitto on suositeltu pelikirja. Mikäli avaus päätyy OB:lle, peliä jatketaan drop zonelta rangaistusheiton kera. Sen jälkeen peli etenee normaalin OB-säännön mukaan.

15. väylä, 72m, par 3

Lyhyt, mutta kapea metsäväylä pieneen alamäkeen. Luotisuora 65-metrinen heitto puiden välistä riittää putille. Tarkimmat palkitaan kakkosella.

16. väylä, 112m, par 3

Klassinen signature-väylä, komeaa liidätystä isoon alamäkeen. Väylällä on korkeuseroa noin -20 metriä. Kori on alhaalla täysin tasaisella paikalla, rinteen juurelta noin 30 metriä eteenpäin. Korille on suora linja puiden välistä, mutta moni pelaa edelleen oikealta korkeaa hyzer-heittoa. Oikealla oleva pysäköintialue ja rakennukset ovat OB.

17. väylä, 104m, par 3

Haastava väylä, jonka avaus heitetään 35m päässä olevasta kapeasta portista aukiolle, josta lähestytään koivujen välissä olevalle korille. Väylän vasemmalla puolella on todella tiheää raffia, jota kannattaa välttää. Tarkalla 100-metrisellä kontrollidraivilla pääsee yrittämään kakkosta.

18. väylä, 79m, par 3

Kevään 2016 kisoihin rakennettu uusi kontrolliväylä. Väylää ympäröi oikealla tiheä taimikko ja vasemmalla oja, joka on OB. Avauksen ei tarvitse olla pitkä, mutta mielellään varsin tarkka. 65-metrinen suora putteriheitto riittää sweet spottiin, josta pääsee jo kokeilemaan puttia.

19. väylä, 118m, par 3

Saariväylä. 75-90 metrin avaus suon yli pelialueelle, jonka jälkeen väylä kaartaa tiukasti oikealle. Jos avaus päätyy OB:lle, peliä jatketaan drop zonelta rangaistusheiton kera. Kori on puiden ympäröimänä kangasmetsän puolella. Isolla riskillä voi yrittää tiiltä korkeaa heittoa oikealta koivujen yli suoraan korille. Spottaa tällöin koripaikka.

20. väylä, 78m, par 3

Viimeisenä on suora metsäväylä tasaisella alustalla. Väylän vasemmassa reunassa asfaltoitu tie ja sen takana oleva alue OB. Korin takana pysäköintialue ja rakennukset ovat OB.


Kommentointi on suljettu.