Naamivaaran frisbeegolfrata: Väyläkuvaukset

1. väylä, 75m, par 3

Puiden välistä ylämäkeen noin 45m, jonka jälkeen väylä kaartaa oikealle. Kori on sijaitsee puusaarekkeen takana. Koria pääsee lähestymään myös saarekkeen vasemmalta puolelta, jos heittää avauksen pidemmälle suoraan. Loppupäässä väylän vasemmalla puolella OB (väylän 4 pelialue).

2. väylä, 67m, par 3

Lyhyt, lopussa vasemmalle kaartava metsäväylä. Avaus pitää osua melko kapeaan aukkoon jos aikoo päästä kerralla korille. Vasemmalla asfaltoitu tie ja sen takana oleva alue OB.

3. väylä, 76m, par 3

Ylämäkeen pelattava tiukahko väylä, joka vaatii tarkan avauksen. Ylhäällä väylän ulkopuolella on melko tiheää raffia. Kovakätinen pelaaja voi yrittää tiiltä suoraan korille korkealla heitolla kaiken yli, mutta silloin pitää osua kohdalle.

4. väylä, 150m, par 4

Pitkä väylä loivaan alamäkeen. Noin 95 metrin päässä tiiltä, metsän reunassa, on vasemmalta kierrettävä mando. Jos kiekko ohittaa mandon väärältä puolelta, jatketaan peliä drop zonelta rangaistusheiton kera. Väylän vasemmassa reunassa ja korin takana OB. DZ on pelkästään mandoa varten, normaali OB-sääntö.

5. väylä, 85m, par 3

Suhteellisen avoimella paikalla loivaan ylämäkeen, kevyesti oikealle kaartava väylä. Kori on isojen mäntyjen takana oikealla. Yksi radan alkuperäisiä väyliä, joka on ollut samassa muodossa syksystä 2011 alkaen. Toukokuussa 2017 koria siirrettiin noin 10 metriä kauemmas ja vasempaan reunaan asennettiin OB-linja, joka kiertää koko matkan korin taakse.

6. väylä, 100m, par 3

Tiipaikan edessä on iso puusaareke, jonka voi kiertää kummalta puolelta tahansa. Kori on metsän reunassa noin 5 metriä heittopaikkaa ylempänä. Toukokuussa 2017 kori siirrettiin väylän vasempaan reunaan. Vain kovakätisimmät voivat ottaa kakkosen, muut joutuvat tekemään töitä saadakseen edes kolmosen. Väylän oikeassa reunassa (14. väylän pelialue) OB. Väylän vasemmassa reunassa sähkölinja ja sen takana oleva alue on OB. Jos avausheitto päätyy pelialueen ulkopuolelle, pelataan seuraava heitto Drop Zonelta (amatööritii) yhden rangaistusheiton kera. Sen jälkeen normaali OB-sääntö.

7. väylä, 142m, par 4

Väylä nousee tasaisesti ylämäkeen avoimessa maastossa. Avaus heitetään joko vasenta reunaa puiden muodostaman portin läpi tai oikealta puolelta avoimelle. Vasemmalla on tiheää metsää. Kori on bunkkerien ympäröimällä kummulla, joka sijaitsee radan korkeimmalla kohdalla. Kohtuullisen helppo nelonen, jos et lähesty monttuun tai puttaa kummulla ohi. Väylän oikeassa reunassa (14. väylän pelialue) OB.

8. väylä, 99m, par 3

Reilusti vasemmalle kaartava väylä loivaan alamäkeen, oikeakätisille iso rystyhyzer. Tiipaikan edessä on mando, joka on kierrettävä oikealta. Jos kiekko ohittaa mandon väärältä puolelta, lähtee uusi heitto tiiltä rangaistuksen kera kera. Kori on vasemmalla rinteessä, harvan puurivin takana.

9. väylä, 150m, par 3

Pitkä ja avoin väylä alamäkeen, kori on vasemmalla metsän reunassa. Ennen koria oikealla on sähkölinjan tukirakennelma, jota ympäröi OB-saareke. Oikealla alhaalla oleva pururata ja sen takana oleva alue on OB. Linja jatkuu korin takana metsän reunaan asti. Mikäli avaus päätyy OB:lle, pelaaja voi halutessaan jatkaa peliä Drop Zonelta tai pelialueen rajalta rangaistuksen kera. Vain erittäin pitkällä ja tarkalla avauksella voi päästä griinille, harva ottaa tästä birdien. Liian alivakaa kiekko voi karata kauas oikealle, varo muita pelaajia!

10. väylä, 56m, par 3

Radan lyhin, mutta ei kuitenkaan helpoin väylä. Tiukka dogleg oikealle, kori on puiden takana oikealla, pienessä rinteessä. Oranssilla merkitty mando on kierrettävä vasemmalta puolelta. Jos kiekko ohittaa mandon väärin, suoritetaan uusi heitto samasta paikasta rangaistusheiton kera. Oikeakätiselle korkea ja jyrkkä anhyzer liitää putille, jos onnistuu välttämään kaikki puut. Myös mandopuun vieressä olevasta kapeasta aukosta voi yrittää päästä griinille.

11. väylä, 114m, par 3

Puiden ympäröimä tii on korkealla rinteessä. Avaus heitetään aukosta alaviistoon pururadan takana olevalle aukiolle. Pururadan jälkeen väylän vasemmassa reunassa on oja ja OB. Ojan väärällä puolella on synkkää, älä mene sinne.

12. väylä 173m, par 4

Avaus metsikön tuntumasta kujan läpi avoimelle, jossa väylä haarautuu ennen isoa puusaareketta. Saarekkeen voi kiertää joko oikealta ylärinteen kautta tai vasemmalta alhaalta. Oikealla korkeusero luo omat haasteensa, vasemmalla väylää reunustaa suhteellisen tiivis taimikko. Kori on saarekkeen takana alatasolla. Yksi radan haastavimpia väyliä, kolmonen tästä on kova juttu.

13. väylä, 61m, par 3

Lyhyt väylä jyrkkään ylämäkeen viistosti vasemmalle. Tii on rinteen alaosassa. Kori on ylhäällä lehtipuiden muodostaman rivin jälkeen melko avoimella paikalla. Vasenkätiselle helpohko väylä. Oikeakätinen joutuu virittelemään tarkkaa anhyzeria puiden välistä tai vaihtoehtoisesti korkeaa hyzeriä kaukaa oikealta.

14. väylä, 98m, par 3

Avoimella alueella sijaitseva väylä, joka vaatii tarkkaa peliä. Valkoisella merkityn rajan ulkopuolella OB. Jos avaus päätyy OB:lle, peliä jatketaan drop zonelta rangaistusheiton kera. Sen jälkeen peli etenee normaalin OB-säännön mukaan. Risk & reward. Yritätkö suoraan korille vai pelaatko turvallisemmin väylää pitkin?

15. väylä, 72m, par 3

Lyhyt, mutta kapea metsäväylä pieneen alamäkeen. Luotisuora 65-metrinen heitto puiden välistä riittää putille. Tarkimmat palkitaan kakkosella.

16. väylä, 112m, par 3

Radan klassinen signature-väylä, komeaa liidätystä isoon alamäkeen. Väylällä on korkeuseroa noin -20 metriä. Kori on alatasolla, rinteen juurelta noin 30 metriä eteenpäin. Korille on suora linja alhaalla olevien puiden välistä. Oikealla oleva pysäköintialue ja rakennukset ovat OB.

17. väylä, 104m, par 3

Haastava väylä, jonka avaus heitetään 35m päässä olevasta kapeasta portista aukiolle, josta lähestytään koivujen välissä olevalle korille. Väylän vasemmalla puolella on tiheää viidakkoa, jota kannattaa välttää. Tarkalla 100-metrisellä kontrollidraivilla tai upsilla pääsee yrittämään kakkosta.

18. väylä, 79m, par 3

Kevään 2016 kisoihin rakennettu uusi kontrolliväylä. Väylää ympäröi oikealla tiheä taimikko ja vasemmalla oja, joka on OB. OB-linja jatkuu polkua mukaillen korin taakse. Avauksen ei tarvitse olla pitkä, mutta mielellään varsin tarkka. 65-metrinen suora putteriheitto riittää sweet spottiin, josta pääsee jo kokeilemaan puttia. Liian kova heitto päätyy keskimäärin vaikeaan paikkaan.

19. väylä, 118m, par 3

Saariväylä. 75-90 metrin avaus suon yli pelialueelle, jonka jälkeen väylä kaartaa tiukasti oikealle. Jos avaus päätyy OB:lle, peliä jatketaan drop zonelta rangaistusheiton kera. Kori on puiden ympäröimänä kangasmetsän puolella. Isolla riskillä voi yrittää tiiltä korkeaa heittoa oikealta koivujen yli suoraan korille. Spottaa tällöin koripaikka.

20. väylä, 78m, par 3

Viimeisenä on suora metsäväylä tasaisella alustalla. Väylän vasemmassa reunassa asfaltoitu tie ja sen takana oleva alue OB. Korin takana pysäköintialue ja rakennukset ovat OB.


Kommentointi on suljettu.